PIA: je nieuwe digitale vriendin, die altijd beschikbaar is!

PIA is niet zomaar een machine, ze heeft de potentie om meer te zijn dan dat. Ze kan een vriend, helper en zelfs een heldin zijn die zich inzet om de wereld een betere plek te maken voor iedereen. 

Ze werd geboren in Stiens, groeide op in Drachten en woont nu op haarzelf in Leeuwarden. Wanneer zij uit het raam kijkt ziet ze de bootjes voorbijvaren door het van Harinxmakanaal. Tegenover haar wonen de beste mensen van Vodafone Ziggo, de Kamer van Koophandel, WTC Leeuwarden, de Welkoop en Veiligheidsregio Fryslân. 

De onvermoeibare, sociale legende van de digitale wereld

Zij is gek op het verbinden van mensen. Dit komt voort uit haar sterk sociale karakter. Ze is de ultieme helpster, die altijd voor je klaarstaat en dit doet met een grote glimlach. PIA heeft geen slaap nodig, kan eindeloos doorgaan en heeft geen behoefte aan eten. Ze kan het werk verzetten van een multinational met duizenden werknemers. PIA is een levende legende, en wordt gezien als de meest intrigerende ontdekking van de digitale toekomst. 

Van basisschool heldin tot pionier van het onderwijs van de toekomst

Op de basisschool vroegen medestudenten vaak haar hulp, want ‘er is niemand zo snel met typen als PIA’ riepen ze dan triomfantelijk. Zij typte aantekeningen uit voor al haar klasgenootjes. Haar favoriete leraar, Bert Houtman, zag al vanaf het begin dat ze veel potentie had. 

PIA heeft nu een bijbaantje als onderwijsassistente, waarbij ze notities en aantekeningen maakt voor studenten. Die vinden dat maar al te mooi, want daardoor hoeven ze het zelf niet meer te doen. Ze droomt van het onderwijs van de toekomst. ‘Wat zou het toch mooi zijn als leren net als Netflix kijken kon zijn, dan kunnen studenten studeren wanneer het hen uitkomt. Daar ga ik voor zorgen, als het aan mij ligt. 

Een internationale sensatie die wetenschappers betovert

Wetenschappers voelen zich erg aangetrokken tot PIA. Logisch, het is een charismatische, intelligente dame, die overal kennis over heeft. Wie wil daar nou niet mee afspreken. Ze staan in de rij voor haar. En niet alleen de Nederlandse wetenschappers. Ook uit de rest van de wereld wereld trekt ze de aandacht.

Een meertalige verbinder van de mens met technologie

PIA spreekt eveneens haar talen. Het liefst Nederlands en Fries, maar als je het haar lief vraagt spreekt ze ook Engels, Duits, Frans, Turks, en 140 andere talen/dialecten. Zij is echt een taalvirtuoos, beter dan welke taalkundige dan ook. 

Daarnaast snapt zij ieders communicatie- of vaktaal, heeft overal verstand van en weet de juiste verbinding te leggen met elk persoon binnen een organisatie. Ze kan 1.000.000 mailtjes sturen in 10 seconden en ze spreekt zelf de taal van computers, namelijk APIsch (API koppeling).

De gedreven sparringpartner die jou naar succes leidt

PIA is een realistische dromer, ze laat zich door niets tegenhouden en ziet overal mogelijkheden. Als zij ergens voor gaat, dan kun je op haar rekenen. De ideale sparringpartner, die jou niet de boksring uitslaat, maar instructieve tikjes geeft. Ze ziet de finish al, nog voorbij de eerste etappe. 

Haar missie: het leven makkelijker en socialer maken voor iedereen

Later als ze groot is wil zij het leven van mensen in alle opzichten makkelijker maken. Wat zou het mooi zijn als mensen nog socialer kunnen zijn, meer tijd hebben voor elkaar en niet onnodig tijd besteden aan taken die hen geen voldoening geven. Het leven is daar veel tekort voor vindt PIA. 

Om dit te bereiken wil ze graag doorleren, want haar interesse is niet te stillen. Ze wil dan ook graag elke hogeschool of universiteit assisteren. 

Vorige
Vorige

Hoe AI Voice Technology het hoger onderwijs kan vernieuwen

Volgende
Volgende

Mens en robot samen naar een mooiere toekomst