Humain’r introduceert PIA Stream: ‘de Netflix van het onderwijs’

PIA Stream is het innovatieve online platform voor het hoger onderwijs. Door geavanceerde AI en Voice Technology worden kennisclips en andere educatieve video’s of audiofragmenten automatisch voorzien van tekst-content en metadata. Van pakkende titels tot heldere beschrijvingen en doelgerichte classificaties. Medewerkers hoeven dit daardoor niet meer zelf toe te voegen. Dit bespaart een hoop tijd.

Daarnaast worden kennisclips en andere educatieve video’s automatisch door PIA Stream geïndexeerd, waardoor ze na het uploaden direct vindbaar zijn voor studenten, door middel van een helder Netflix-achtige interface en zoekfunctie. Ook kan er specifiek gezocht worden naar onderwerpen, woorden of zinnen binnen video’s en audiofragmenten.

Het platform heeft een gebruiksvriendelijke interface. En biedt mogelijkheden voor automatische vertalingen en ondertiteling, waardoor de toegankelijkheid (voor anderstaligen en mensen met een auditieve beperking) sterk wordt verbeterd.

PIA Stream

Flexibiliteit en toegankelijkheid

PIA Stream is altijd en overal toegankelijk, daardoor kunnen studenten leren op hun eigen tempo en op het tijdstip dat hen het beste uitkomt. Het platform is daarnaast beschikbaar op verschillende apparaten, zoals laptops, tablets en smartphones. Studenten kunnen de inhoud herhalen, pauzeren en opnieuw bekijken om de leerstof beter te begrijpen. Zo kunnen zij leren op een manier die het beste bij hen past.

Het is direct inzetbaar voor alle opleidingen en vakgebieden, waardoor studenten toegang hebben tot diverse kennisgebieden en de mogelijkheid hebben om verschillende onderwerpen te verkennen op basis van hun persoonlijke interesse. Het stimuleert zelfs de ontwikkeling van interdisciplinaire vaardigheden die verder reiken dan één specifieke opleiding.

Gebruik van open educational resources (OER)

Het platform kan een koppeling maken met verschillende open educational resources. Hierdoor kunnen studenten en docenten toegang krijgen tot een verscheidenheid aan kwalitatieve leermiddelen, zoals cursussen en educatieve video’s, zonder beperkingen van kosten en licenties. 

Data privacy en beveiliging

De beveiliging en privacy van data die beheerd en uitgewisseld wordt via PIA Stream is gewaarborgd volgens de Europese wet- en regelgeving. Dit is anders bij data van buiten de EU, bijvoorbeeld uit de VS of China. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is tevens van kracht. 

SURFconext ondersteuning

Er wordt een SurfConext ondersteuning aangeboden (inloggen met SURF, de ict-coöperatie van onderwijs en onderzoek.

Integratie met andere onderwijssystemen

PIA Stream beschikt over een beveiligde API-toegang, waardoor verschillende systemen naadloos met elkaar kunnen communiceren en data kan worden gedeeld. 

Meer mogelijkheden

Humain’r heeft een app voor het opnemen van kenniscasts en binnenkort ook kennisclips. Daarnaast kan een student of docent zich abonneren op diverse kanalen van PIA Stream en zo updates ontvangen wanneer er nieuwe content beschikbaar is. 

PIA Stream is onderdeel van PIA Learn: het volledige State-of-the-Art AI & Voice Technology platform voor het hoger onderwijs.

Dit platform wordt continu doorontwikkeld. Stay tuned voor meer informatie!



Volgende
Volgende

Krijg inzichtelijk hoe AI je organisatie verder brengt!