Krijg inzichtelijk hoe AI je organisatie verder brengt!

Met ons proces optimalisatieplan krijg je inzicht op welke wijze de inzet van kunstmatige intelligentie jouw organisatie kan verbeteren.

Het is een gestructureerde aanpak om bedrijfsprocessen te verbeteren en de efficiëntie en effectiviteit ervan te vergroten. Hiervoor volgen we de volgende vijf stappen:

1. Identificatie van het proces:

De eerste stap is om vast te stellen welk proces van waarde is om te optimaliseren. We brengen gezamenlijk alle ins en outs in kaart. Bijvoorbeeld de betrokken mensen of middelen en de taken/ verantwoordelijkheden die bij het proces horen.

2. Definitie van de doelstelling:

De volgende stap is het bepalen van specifieke doelstellingen voor de optimalisatie. Denk aan het verkorten van de doorlooptijd van een proces, het verhogen van de kwaliteit van de output of het verlagen van de kosten.

3. Analyse van het proces:

De analyse van het proces is belangrijk om de huidige werkwijze in kaart te brengen. Zoals de stappen die worden genomen in het proces, de betrokken personen en middelen, en de inputs en outputs van het proces.

4. Identificatie van de knelpunten:

Na de analyse van het proces kan het zijn dat er knelpunten of inefficiënties zijn ontdekt. Deze stap maakt de oorzaken van deze problemen zichtbaar. Bijvoorbeeld dat sommige taken langer duren dan nodig, medewerkers onvoldoende zijn getraind of er zijn onnodige stappen in het proces.

5. Definitie van verbeteringsacties:

Als de knelpunten helder zijn, is de volgende stap om oplossingen te bedenken en acties te formuleren om deze knelpunten aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld opleveren dat bepaalde taken teruggebracht of geautomatiseerd kunnen worden, het inzicht dat medewerkers training nodig hebben of dat de planning van het proces moet worden aangepast.

Elk bedrijfsproces is voor iedere organisatie uniek. Het procesoptimalisatie plan wordt daarom op maat gemaakt om de beste resultaten te behalen.

Krijg korting met de Voucherregeling MKB Fryslân

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van de Voucherregeling MKB Fryslân. Door deze regeling kun je als organisatie korting krijgen op het procesoptimalisatie plan. De subsidieregeling is een initiatief van de provincie Fryslân met als doel om innovatie of bedrijfsontwikkeling bij Friese MKB-ondernemers te stimuleren.

Je kunt de Voucherregeling zelf aanvragen of de subsidieaanvraag via ons laten verlopen. Wij huren daar een specialist voor in.

Benieuwd hoe AI jouw organisatie verder kan helpen? Neem contact met ons op!

Vorige
Vorige

Humain’r introduceert PIA Stream: ‘de Netflix van het onderwijs’

Volgende
Volgende

De podcast 'Door de ogen van de koning' voor doven en slechthorenden